Leffingeleuren kleurt affiche met Brutus, Raketkanon en Peuk

De teller stond op 20 aangekondigde acts en vandaag doet Leffingeleuren er nog een flinke schep bovenop met o.a. Brutus, Raketkanon en Peuk. En nóg heeft de festivalorganisatie zijn laatste zegje niet gedaan want er staan nog meer namen in de steigers.

Leffingeleuren profileert zich nadrukkelijk als ontdekkingsfestival. Toch staan er ook bekendere bands op het programma. Raketkanon wordt de headliner op vrijdag en Brutus die op zaterdag. Beide bands zetten met de release van hun respectievelijk derde en tweede plaat een flinke stap voorwaarts en groeien daarmee uit tot vaste waarden in ons muzieklandschap.

Ook een pak jonge Belgische talenten worden toegevoegd met Charlotte Adigéry, uit de stal van de Dewaele-broers (Deewee), Peuk, de Limburgse neo-grungeband en Susobrino die zijn latin-roots als field recordings verknipt tot een uiterst dansbaar geheel. The Germans draaien al een tijdje mee en blijven immer eigenzinnig en compromisloos, ook op hun vijfde plaat ‘Sexuality’.

Internationaal heeft het festival ook een paar mooie namen. The Soft Moon is de bekendste. Deze postpunk annex new wave band maakte met ‘Criminal’ zijn beste plaat tot nu toe en komt deze exclusief op Leffingeleuren voorstellen. Rizan Said is de Syrische zelfverklaarde “King Of The Keyboard” die naam en faam verzamelde aan de zijde van Omar Souleyman. Peaking Lights heeft een volledig eigen stijl ontwikkeld, tussen psychedelische pop, dub en disco in. Gravelroad speelt blues in de stijl van RL Burnside en Jordan Mackampa zou weleens de nieuwe Michael Kiwanuka kunnen worden.

Leffingeleuren vindt plaats van 13 t/m 15 september in Leffinge met verder ook …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Steve Gun, The Mystery Lights, Marissa Nadler, Bill Ryder Jones en Pile. Info en tickets: www.leffingeleuren.be.

recent

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

verwant

Brutus

22 november 2023Trix, Antwerpen

Brutus

18 augustus 2023Pukkelpop, Hasselt

Eindejaarslijstje 2022 van Maarten Langhendries

2022 was het jaar van de overdaad na corona....

Albums van het jaar 2022

The Smile :: A Light for Attracting...

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in