Condor Gruppe :: The Wanderer

Het heeft even geduurd, maar Condor Gruppe is terug. Zijn nieuwe plaat verschijnt op 16 maart en wordt aangekondigd als “een mix van de melancholie van Pink Floyd, de heroïek van Morricone en grooves van Goat”. De eerste single “The Wanderer” beantwoordt meteen aan die omschrijving.

Interplanetary Travels wordt het derde muzikale avontuur voor Condor Gruppe, na Latituds Del Cavall uit 2014 en Frog Bog (A Tribute To Moondog), die prachtige ode aan cultmuzikant Moondog uit 2016. “The Wanderer” begint en eindigt met schitterende blazers die het nummer een zwoele warmte geven. De zingende gitaren geven de song nog meer filmische kracht terwijl bas en drum een heerlijk groovende basis vormen. Kortom, een bloedmooi staaltje eclecticisme zoals we dat gewoon zijn van de Antwerpse band rond Michiel Van Cleuvenbergen en Jan Wygers.

De clip bij het nummer heeft wel veel weg van een kosmische reis door de filmgeschiedenis, en daar hoort een woordje uitleg bij. “Bij Condor Gruppe gebruiken we beelden om de sfeer van het nummer versterken. Instrumentale muziek is sowieso gevoelsmatig, en als ik de nummers schrijf, schieten mij wel altijd een reeks fictieve beelden te binnen. Als ik aan de visuals begin, ga ik op zoek naar beelden die bij het nummer passen”, legt gitarist Van Cleuvenbergen uit. “Voor dit clipje heb ik geput uit YouTube-beeldmateriaal, oude reclamefilmpjes, Russische films (onder andere The Elusive Avengers, een avonturenfilm uit 1967) en de Amerikaanse muziekfilm Million Dollar Mermaid (1952). Het gaat steeds over fragmenten die ik verknip en tot een nieuw verhaal monteer.”

Heb je Condor Gruppe live nog niet gezien? We raden je aan dat te doen, want het is een meeslepende luisterervaring. De première van Interplanetary Travels vindt plaats op 16 maart in het prachtige kader van De Roma in Antwerpen, nadien speelt de band in de AB (17 maart), NEST in Gent (30 maart) en Het Depot in Leuven (18 april).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien + 16 =