Ook Ibeyi en Angele naar Les Ardentes

Het Luikse festival Les Ardentes heeft tussen al het platte hiphopgeweld door ook nog wat anders te bieden. Naast het eerder aangekondigde Massive Attack vervoegen nu ook Damian ‘Jr Gong’ Marley, Ibeyi, Eddy De Pretto en Angele de affiche.

De man met dé stem, de legendarische flow en de erfenis van een heel leven als bagage, Damian “Jr.Gong”, wonderzoon van Bob Marley, zal op 5 juli op het podium van Les Ardentes staan. Als waar icoon van de Jamaicaanse beweging, trad hij in de voetsporen van zijn vader om op zijn beurt de top van de reggae te bereiken. Na zijn start aan de zijde van ‘The Shepherds’, werd Damian omgedoopt tot “Jr.Gong”, zoon van “Tuff Gong”. Als vanzelfsprekend integreert hij dancehall en hiphop, wat zijn muziek tot een uniek en hedendaags genre maakt, zonder ooit zijn reggaeachtergrond te verloochenen.

De Frans-Cubaanse zusjes met hun engelenblik van Ibeyi beroerden al tijdens de editie van 2016. Nu zijn ze terug met “Ash”, hun tweede studioalbum, en zullen ze op vrijdag 6 juli te zien zijn op Les Ardentes 2018.

Eddy De Pretto is de niet-classificeerbare revelatie uit Frankrijk. Hij maakt muziek die zich situeert tussen Urban Music en tekstliedjes en die met evenveel gemak zowel Jacques Brel, Claude Nougaro en Edith Piaf als Frank Ocean, Damso, Booba en Diam’s citeert. Eddy De Pretto zal op donderdag op het podium van Les Ardentes staan.

Als we het over revelaties hebben aan het begin van dit nieuwe jaar, kunnen we onmogelijk voorbijgaan aan Angele. De naam en de muziek van het jongere zusje van Roméo Elvis (die je vorig jaar misschien hebt opgemerkt op het podium tijdens het concert van de grote broer) is aanwezig in ieders hoofd en ligt op ieders lippen. Ze zal op zondag 5 juli optreden op Les Ardentes.

how.

Les Ardentes vindt plaats van 6 t/m 9 juli in Luik. Info en tickets: www.lesardentes.be.

http://www.lesardentes.be

recent

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

verwant

Pukkelpop lost affiche met Slipknot, Arctic Monkeys, Tame Impala en Cypress Hill

Het Pukkelpopfestival, dat plaatsvindt van 18 augustus tot en...

Ibeyi

4 augustus 2019dranouter Festival, Dranouter

Ibeyi

1 maart 2018Ancienne Belgique, Brussel

Angèle + Ibeyi :: 7 december 2017, Het Depot

Voor de tweelingzussen van Ibeyi was het opzet van...

Ibeyi :: Ash

"Uit stof zijt gij geboren en tot stof zult...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in