GOODBYE 2017: Hurray For The Riff Raff :: Hungry Ghost

Voor Alynda Lee Segarra, frontvrouw van Hurray For The Riff Raff, was 2017 het jaar waarin ze haar Puerto Ricaanse roots opzocht en in haar muziek verwerkte.

Dat was ongetwijfeld niet helemaal toevallig want Segarra is een nogal activistisch ingestelde muzikante. In deze tijdens waar hispanics in de Verenigde Staten wantrouwig bekeken worden kon Segarra niet bij de pakken blijven zitten. Het album The Navigator is een sprankelende ode aan de Puerto Ricaanse diaspora in New York onder de vorm van een deels autobiografische conceptalbum.

“Hungry Ghost” is een van de centrale nummers op dat album. Het handelt over opgroeien in een etnische enclave in de grote stad en over hoe ze er haar plaats vond in de kunstenaarskolonie. In die korte tijdspanne van het nummer — iets meer dan drie minuten — evolueerde Segarras alter ego in het nummer van onzekerheid (Oh, and, I, I don’t need you anymore / So then, why, am I standing at your door? / Oh, oh, oh, oh, oh-oh, oh”) naar van vertrouwen overlopende zelfzekerheid (“I been a lonely girl / But I’m ready for the world”). De groovy gitaarpartij en het exotisch ritme zorgt niet alleen voor een zomers gevoel, maar het spelplezier dat er van afspat is simpelweg onweerstaanbaar. Het perfecte huwelijk tussen grootstadsrock en Caribische ritmes.

Om afscheid te nemen van 2017 presenteert in december elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + 10 =