Phoebe Bridgers :: Would You Rather

Nee, razend enthousiast kon Phoebe Bridgers ons nog niet krijgen met Stranger In The Alps. Daarvoor liet de jonge singer-songwriter ons met te veel vragen achter. Dat er wél enkele even bloedmooie als gitzwarte songs op haar langspeeldebuut staan, kunnen we alvast beamen. Luister maar naar “Would You Rather”.

Would you rather: sterven door verbranding, of verdrinking? Jolig begint het niet, het verhaal dat Bridgers ophangt aan die vraag. De dood was als thema heel expliciet aanwezig in Stranger In The Alps, maar in “Would You Rather” leeft toch vooral de stille hoop naar ontsnapping aan het noodlot – het liefst nog samen. Zo mag het eigenlijk niet verbazen dat het een duet geworden is. Bridgers laat zich in de refreinen bijstaan door Conor Oberst, die haar eerder op sleeptouw nam tijdens zijn Ruminations-tour vorig jaar. Met zijn gastrolletje van pakweg twintig woorden mag Oberst proberen om Bridgers’ personage van de richel te praten. Of haar vervoegen op die richel, want ook dat kan samen ontsnappen aan het noodlot zijn. Bitterzoet, hoe dan toch na elk refrein die laatste keyboardnoten weer hoopvol opwaarts kringelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × vier =