GOODBYE 2017: SZA :: Garden (Say It Like Dat)

Liefde is niet het alfa en omega van het leven: er bestaat altijd een zekere afstand tussen mensen, we blijven altijd een klein beetje vreemden voor elkaar. Het mag dan ook niet echt verwonderen dat het relaas van SZA’s coup de foudre melancholisch klinkt.

“Hope you never find out who I really am/‘Cause you’ll never love me/But I believe you when you say it like that,” klinkt het in het mooiste refreintje van het jaar, waarin de normaal redelijk brutale SZA zich verrassend kwetsbaar opstelt. Het is niet alleen vertederend om te horen hoe zelfs een rijzende R&B-diva met onzekerheden worstelt, het nummer raakt ook op een meer fundamentele manier een gevoelige snaar: de verliefdheid die SZA bezingt, zal nooit zo perfect zijn als de warme synthesizerdruppels die op de luisteraar neerdalen. Zelfs de bas, een zachte donderrommel in de zomerregen, kan geen verlichting bieden voor de elektriciteit die in de lucht hangt.

Solána Rowe, want zo heet SZA echt, wou dat de spanning van een prille relatie langer bleef duren. Laat dat nu precies zijn hoe wij ook over dit zwoele liedje denken: veel te kort. Geliefden kunnen de tijd helaas niet terugdraaien, maar de repeat-knop is gelukkig wel altijd een optie.

Om afscheid te nemen van 2017 presenteert in december elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar. De volledige lijst beluistert u hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − 1 =