The Tallest Man On Earth :: Fly In Numbers

Een nieuwe week, een nieuwe song uit The Light In Demos: voor een artiest die even niet actief met muziek bezig is, is The Tallest Man On Earth vrij actief met muziek bezig. Stoort niet, integendeel, want wat het project sinds begin augustus opbracht doet keer op keer hardop dromen van meer.

Het concept achter Kristian Matssons The Light In Demos is simpel genoeg. De almaar Amerikaanser knuffel-Zweed probeert de mensheid weer wat dichter bij elkaar te tokkelen aan de hand van losse ideetjes, persoonlijke indrukken, en hommages aan helden. In dit vrij trage “Fly In Numbers” doet hij dat opnieuw met die prachtige antieke akoestische gitaar (uit 1931, naar verluidt) die eerder al de oren streelde. Matsson vraagt ons in de inleiding of we kunnen doen alsof de hoorns die we zullen horen allemaal tegelijk uit de adem van één man midden in de mist komen, en we gaan met een glimlach mee in de fantasie. Het wérkt, en levert een song op die hoop geeft zonder naïef optimisme, vertedert zonder klefdoenerij, en oprechter is dan een studioversie zou of zal zijn.

”Fly In Numbers” is zo nét beter dan de vorige, “I’m A Stranger Now”, en nét niet beter dan de eerste, het voorlopige hoogtepunt “In Little Fires”. Kortom, gewoon beter dan de concurrentie. “We fly in numbers out of darkness, and you are not alone”. Bedankt, Kristian.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 5 =