TY Segall :: My Lady’s on Fire

Het is wat, bijna 2018 en je maakt nog steeds garage rock. TY Segall staat (onder meer) bekend als de exponent van een zoveelste revival van het genre. Met “My Lady’s On Fire” bewijst hij echter nogmaals veel meer in zijn mars te hebben.

Sinds 2008 strooit de nu 30-jarige TY Segall met nieuwe muziek alsof het niets is. Eind januari kwam hij met een zelfgetiteld album, in de zomer bracht hij de Fried Shallots EP en sindsdien verschijnt er ongeveer elke maand alweer een nieuw nummertje. Nu dus de beurt aan “My Lady’s On Fire”, dat opent als een zeemzoete ballade en al snel even nonchalant als doordacht een versnelling hoger schakelt. Alle aandacht gaat echter naar het wedstrijdje synchroonschaatsen tussen de saxofonist en gitarist op het eind. En wie popmuziek sinds de jaren tachtig volgt, weet dat zo’n saxofoonsolo al eens slechter kan aflopen. Benieuwd wat het volgende maand wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf − negen =