Christian Scott :: AvengHer

Honderd jaar jazzmuziek, een eeuw van ontwikkeling en muzikale diversiteit, het verdient een pluim. Of een trilogie, als het van Christian Scott afhangt.

Het is niet de ambitie van de Amerikaanse jazztrompettist, ook bekend als Christian Scott Atunde Adjuah, om in het verleden te duiken en daar gezellig te vertoeven. Wie naar Ruler Rebel en Diaspora luistert, de twee delen die eerder dit jaar zijn verschenen, hoort niet meer dan een handvol thematische knipogen naar het historische genre. De trilogie demonstreert hoe jazz na honderd jaar nog steeds verfrissend en dynamisch kan klinken.

”AvengHer” is de eerste single van het derde deel, The Emancipation Procrastination, dat binnen enkele weken verschijnt. Het is een fris aanvoelende mengeling van heden en verleden, een geluid dat zich als eighties Miles Davis meets Robert Glasper laat omschrijven, met een actuele thematiek (gender). Een uitgebreid verdict volgt binnen een paar weken, intussen is er nog voldoende tijd om Scott’s (reeds indrukwekkende) muziekcatalogus te ontdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × vijf =