ENOLA VI.BE :: Cleopatrick

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-poel. Deze keer: Cleopatrick.

Nog meer lawaai uit Limburg. Met onder meer The Guru Guru, 30,000 Monkies en El Yunque zit het Belgische verre oosten niet bepaald verlegen om kwalitatieve noise bands, maar met deze Cleopatrick heeft Hasselt er alvast een uitstekende aanwinst bij. Blijkbaar niet echt als een band ontstaan, maar als een bachelorproef aan de PXL hogeschool. N’importe, want wat het vijftal hier laat horen is wel van dien aard dat we het graag eens op een podium zouden zien exploderen, zeker aangezien de songs hier allemaal live werden opgenomen. Onder leiding van drummer Dennis Mahieu wagen de jongeheren zich aan allerhande experimentele compositietechnieken die toch maar mooi resulteren in vette instrumentale songs ergens tussen noise, postrock (die climax van “Increase/Reduce”) en vuile hardrock in, een muzikaal braakland dat niet al te ver ligt van waar het net gereanimeerde Millionaire zich ophoudt. De onorthodoxe songschrijfaanpak zorgt ervoor dat er continu boeiende bochten gerond worden, met doorgaans een vette groove als houvast. Meer van dat, alstublieft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 4 =