Nieuwe zanger en nummer voor Falling Man

‘Reculer pour mieux sauter’, zegt het gezegde. Ofwel: een stapje terugzetten om beter te springen. Eind februari vertrok zanger Sam Louwyck uit Falling Man, middenin de opnames van een tweede plaat. De Gentse rockband moest opnieuw beginnen. Maar kijk, vandaag liet Falling Man 2.0 voor de eerste keer van zich horen.

Louwycks agenda als acteur raakte te vol, voor Falling Man was er amper nog tijd. Drummer Sven De Potter, en gitaristen Lode Sileghem en Polie Van De Velde gingen op zoek naar een nieuwe stem. “Enter Sander Van den Broecke. Zong 28 jaar geleden zijn laatste noot in een bandje dat vooral rhythm & blues uit de fifties coverde en dan niks meer. Alleen maar goesting. Falling Man heeft er altijd al van overgelopen”, aldus de band in een introductie.

De band vond zichzelf opnieuw uit. Met Wouter Vlaeminck (producer van onder anderen Raketkanon, The Guru Guru en ook de titelloze eerste van Falling Man) namen ze in studio The Yellow Tape Ghost op. En het eerste voorsmaakje mag er zijn. Falling Man klinkt nog rauwer, groovier en zinderender dan vroeger. Intelligente, frisse noiserock met een vette knipoog naar John Spencer, The Fall en Sonic Youth.

De nieuwe plaat van Falling Man verschijnt in oktober. Ondertussen heeft de band al enkele shows aangekondigd: op 6 oktober in 4AD in Diksmuide en op 12 oktober in NEST in Gent. We voelen het nu al aan onze kleine teen: in het najaar valt niet te ontsnappen aan Falling Man.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 − twee =