Perfume Genius, Shabazz Palaces en Grouper cureren Le Guess Who?

De festivalzomer is nog niet begonnen en het Utrechtse festival Le Guess Who? lost al zijn eerste (indrukwekkende) lading namen. Het zijn er maar liefst 67! En naar goede gewoonte zijn er ook opvallende curatoren: Perfume Genius, Grouper, Shabazz Palaces, Jerusalem In My Heart, het festival Basillica Soundscape en het Nederlandse jazzfenomeen Han Bennink.

Perfume Genius nodigde onder anderen Weyes Blood, Mount Eerie, Aldous Harding en Pharmakon uit. Grouper strikte alvast William Basinski en Keiji Haino, en Shabazz Palaces koos al voor Pharaoh Sanders. De in Montréal gevestigde producer en muzikant Jerusalem In My Heart heeft op zijn beurt Moor Mother en een hele reeks Afro-Amerikaanse en Oosterse muzikanten aan de line-up toegevoegd. Ook de Nederlandse jazzdrummer Han Bennink stelde al een programma samen.

En we zijn nog niet klaar. Het New Yorkse festival Basilica Soundscape krijgt een eigen podium en koos de volgende parels: Protomartyr! Jenny Hval! Prurient! Greg Fox! Daarnaast is er nog eens een regulier programma met – hou u vast – onder anderen: James Holden, Ben Frost, tUnE-yArDs, Sun Kil Moon, Shabaka & The Ancestors, Liars, Zeal & Ardor, The Soft Moon, Pissed Jeans, Jambinai en ga zo maar door.

En zo is Le Guess Who? nu al een walhalla voor alternatieve en experimentele muziekliefhebbers. De elfde editie van het grensverleggende stadsfestival vindt dit jaar plaats van 9 tot 12 november, in de hele Utrechtse binnenstad. Voor een handig overzicht van de line-up, tickets en info: www.leguesswho.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien + dertien =