Affiche Rock Olmen compleet met Brutus en J. Bernardt

Eind juli kan je voor een zacht prijsje opnieuw het gezellige Rock Olmen bijwonen. De organisatoren pakken uit met een affiche vol te ontdekken talent en gevestigde waarden, waaronder Brutus en J. Bernardt.

Rock Olmen wordt na 27 jaar nog steeds gedragen door talrijke enthousiaste vrijwilligers. De lokale ondersteuning zorgt ervoor dat heel het festival kan plaatsvinden in een gemoedelijke sfeer.

“We opteren opnieuw voor 1 podium nadat vroeger zelfs het kerkje van Stotert dienst deed als podium”, vertelt organisator Tim Toelen. De toekomst zal uitwijzen of we dat in de toekomst nog zullen doen, maar op dit moment is dat tweede podium niet aan de orde. We zijn er wel in geslaagd opnieuw een klinkende affiche samen te stellen met veelbelovende namen zoals Brutus, Jacle Bow en J. Bernardt.

Het festival wordt vrijdag 27 juli op gang getrapt met een spetterend dansfeest. DJ’s van dienst zijn Laston & Geo, The Boilerboys, Structure en Wesk. Een dag later komen gitaarliefhebbers aan hun trekken. Kempense bands Red Stags en Black Leather Jacket openen het festival op zaterdag 28 juli. Vervolgens maakt de geschifte Limburgse band The Guru Guru zijn opwachting. Met de hardcore van Brutus wordt het podium in frut gemept door drumster/zangeres Stefanie Mannaerts. Zo ontstaat een ideale setting voor Jacle Bow, die op hun beurt opwarmen voor Balthazar-frontman Jinte Deprez, die met zijn soloproject J. Bernardt neerstrijkt in Olmen. Discobar Galaxie dooft de lichten met een knallend feest.

Als organisatie hanteren we ook dit jaar weer zeer democratische toegangsprijzen”, licht Tim Toelen toe. “Voor een combiticket betaal je in voorverkoop slechts 10 euro. Kom je enkel dansen op donderdag 27 juli, dan laten we je binnen voor slechts 3 euro. We kiezen er bewust voor om het festival laagdrempelig te houden. Dat maakt het voor ons als organisatie niet makkelijk om te overleven want grote winsten worden hier niet gemaakt. Maar het volstaat om een fijne, volgende editie mee te organiseren.”

Rock Olmen vindt plaats op 27 en 28 juli in Olmen. Info en tickets: www.rockolmen.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 2 =