Brede waaier aan interessante acts op More Music!

More Music! wordt opnieuw een boeiende ontmoeting tussen Cactus Muziekcentrum en Concertgebouw Brugge, op het raakpunt van op het eerste gezicht uiteenlopende muzikale werelden. Een gebald, atmosferisch totaalconcept dat de bezoeker meeneemt op een avontuurlijke muzikale trip van singer-songwriter en spoken word-performers tot elektronica en uitdagende multimediale projecten.

More Music! nestelt zich in de knappe architectuur van het Concertgebouw Brugge, wat voor een aantal projecten binnen More Music! een absolute meerwaarde betekent. Het festival programmeert zowel binnen- als buitenlandse acts en mikt op verwondering.

SX speelt op 15 april in première hun nieuwe show ‘XS’, een compleet nieuwe ervaring waarbij de klassieke concertopstelling wordt verlaten voor een experimentele dialoog tussen Stefanie en Benjamin – de twee kernleden van SX. Elk op een eigen podium, met het publiek als spanningsveld tussen hen in. Daarnaast kan je op 14 april ook Tamino, J. Bernardt en een uniek concert van Marble Sounds met het orkest Casco Phil bijwonen.

More Music! richt zijn pijlen ook op elektronische en avantgarde projecten. Warp oudgediende Clark speelt ten dans, alsook Blanck Mass, ½ van het legendarische noisedrone duo Fuck Buttons. Daarnaast maakt ook de Iraans-Britse electronica artiest en politiek activist Ash Koosha zijn opwachting. De 68-jarige Oekraïnse componist Lubomyr Melnyk zakt eveneens af naar Brugge. Hij is de uitvinder van de continuous music en van grote invloed op oa Nils Frahm. Met Alva Noto haalt More Music! ook nog een invloedrijke Berlijnse producer naar België. Hij schreef onder meer de soundtrack voor “The Revenant”.

Verder heeft More Music! ook tal van kleinere, maar daarom niet minder interessante acts te bieden. Zo staan er ook de Amerikaanse one woman band Emily Wells, CHVE (het soloproject van Colin van Amenra), Mattias De Craene III, Collective Conscience, Broeder Dieleman en Miaux op het programma.

More Music! vindt plaats van 12 t/m 15 april. Alle info: www.moremusicfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien − 10 =