Feist, Orbital en meer voor Brussels Summer Festival

Brussels Summer Festival voegt na Pet Shop Boys liefst 13 nieuwe namen toe aan de affiche. Onder meer Feist, Goose en Orbital geven present.

Goose verstaat de kunst om melancholische pop te versmelten met knettergekke electro waar zowel machines al electrische gitaren een rol op het voorplan afdwingen. De band valt nooit in herhaling, en blijft zowel live als op plaat koppig nieuwe invalshoeken verzinnen. Dat klopt ook voor Orbital, baanbrekende band in de geschiedenis van de rave-cultuur uit de hedonistische jaren negentig, maar ook vandaag nog spannend en fris. Vorig jaar brachten de broers Paul en Phil Hartnoll met What You Need een opmerkelijke nieuwe cd uit, en het Britse duo heeft de smaak inmiddels zodanig te pakken dat er later dit jaar al een opvolger verschijnt.

Belgische bands die hun tournee kunnen afsluiten in een nokvol Vorst Nationaal blijven zeldzaam, en groepen die op de D6bels Music Awards (zeg maar : de Waalse tegenhanger van de MIA’s) met drie van de belangrijkste prijzen aan de haal gaan –waaronder artiest én concert van het jaar- lopen zo mogelijk nog dunner gezaaid. Maar Puggy is de laatste paar jaar dan ook uitgegroeid tot een echt fenomeen, en dat zal volgende zomer nogmaals onderstreept worden met een concert op het Paleizenplein.

Jain werd eerder dit jaar verkozen tot artieste van het jaar tijdens de prestigieuze Victoires de la Musique, en komt de hooggespannen verwachtingen nu inlossen op Brussels Summer Festival. Vernieuwend, maar tegelijk toch boordevol emotie. En ook dit wordt het enige concert dat ze deze zomer in België zal afwerken. Er komt bovendien nog meer moois uit het zuiden. La Femme geldt momenteel als één van de beste groepen uit de Franse rock, en op Le Mystère –de tweede plaat die unaniem met superlatieven werd overladen- is ze er in geslaagd om de energie van de optredens ook in de studio te vatten

Feist kan intussen al een hele reeks classics voorleggen die diep in ons geheugen staan gegrift. De Canadese folkrock-artieste hield zich opvallend stil sinds ze in 2011 haar laatste plaat Metals uitbracht, maar na haar samenwerking met Broken Social Scene is Leslie Feist klaar om weer zelf in de schijnwerpers te staan. Er komt een nieuwe plaat uit, én een internationale tournee.

Trust is in Vlaanderen niet écht een begrip, maar in de Franstalige rock-wereld een levende legende, en in de jaren tachtig bovendien verantwoordelijk voor een handvol elpees. In de afdeling électro verwelkomt Brussels Summer Festival Henri PFR, een jonge dj en producer uit Brussel die op zijn éénentwintigste al in de meest prestigieuze clubs ter wereld heeft gedraaid.

Van een heel andere orde –maar niet minder prikkelend- is Noa, de populaire Israëlische zangeres die zich op haar nieuwste cd “Love Medicine” weer herenigd heeft met haar trouwe gitarist en producer Gil Dor. Op het menu een hartverwarmende mengeling van jazz, traditionele muziek en pure pop. Ook Milow scoort hit na hit, vult zalen in de verste uithoeken van Europa, en heeft met “Modern Heart” zijn meest gedurfde plaat tot nog toe. De rauwe garagerock van Black Box Revelation maakt het Belgische plaatje compleet. Althans, voorlopig want meer nieuwe namen volgen heel binnenkort.

Brussels Summer Festival vindt plaats van 6 t/m 15 augustus met o.a. Pet Shop Boys. Info en tickets: www.bsf.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 3 =