Vinny Peculiar komt op voor het zwakke geslacht

Rust roest… Of deze spreuk bij Vinny Peculiar thuis boven de schouw hangt, weten we niet. Wat wel als een paal boven water staat is dat er de laatste jaren geen maat staat op ’s mans productie. Nog geen jaar na de release van Silver Meadows, zijn beste plaat tot nog toe (die momenteel wordt bewerkt voor theater), slaat hij weer toe met The Fairer Sex.

Geen verhalen uit de psychiatrische kliniek of uit een archaïsche Engelse village deze keer, wel een – we citeren – “gender-linked identity confused sexually deviant positively humiliating four-track collection of songs”. Muzikaal gezien doen de vier songs niet onder het materiaal van zijn recentste platen, in de teksten is Peculiar als vanouds zijn bitterzoete zelf. Hij komt op voor het zwakke geslacht, maar welk geslacht hij precies bedoelt hangt af van de situaties waarin de personages in zijn songs terechtkomen. Dat kan leiden tot een sombere ballad als “No Reply”, maar evenzeer tot een catchy, grappige popsong als “Trial By Lingerie”.

The Fairer Sex is alleen digitaal verkrijgbaar. Voor nieuw materiaal op een echt schijfje en in een knap hoesje is het wachten tot september. Dan verschijnt alweer een nieuwe langspeelplaat van de man die in eigen land weleens wordt vergeleken met Ray Davies, Jarvis Cocker, Julian Cope en John Cooper Clarke.

Tracklist:

  • I Came Back As A Girl
  • House Of Girls
  • No Reply
  • Trial By Lingerie

De mooie clip van “No Reply” kunt u hier bekijken.

Vinny Peculiar, The Fairer Sex EP, Shadrack & Duxbury, 2017.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × vier =