ENOLA VI.BE :: woolvs

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: woolvs.

Muziek waar we niet meteen een touw aan kunnen vastknopen maar die ons wel meesleept in zijn opmerkelijke sonische sfeer. In woolvs gooit de Antwerpse Willem Malfliet fragmenten uit improvisatiesessies met vrienden in de elektronische blender, voegt hij er wat subtiele beats aan toe, een bizarre vocal hier en daar, en slaagt er aldoende in om erg boeiende songs in elkaar te knutselen. In “Post Love Rave” wikkelt een gestaag ritme zich om een lieflijk gitaarthema, komen blazers aanwaaien vanuit galmende en overstuurde dieptes, en declameert een stem teksten waar we weinig tot niets van verstaan. En toch is het een verdomd catchy nummer. “25th Century Awakening” borduurt verder in dezelfde volledig eigen muzikale zone, maar hier dan met een bizarre injectie spacefunk. Raar maar lekker. “waybackhome” knoopt dan weer nog iets uitdrukkelijker aan bij de sferen die je wel eens op Brainfeeder hoort passeren. Er zit misschien niet echt een lijn tussen die drie tracks die allemaal andere uithoeken van het universum verkennen, maar ze zijn wel alvast bijzonder veelbelovend voor een meer coherent statement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − zes =