Bazart headliner Suikerrock

Suikerrock zet zijn week in met de aankondiging van Vlaanderen’s populairste band van het moment: Bazart. De veelvuldige MIA-winnaar zal het festival headlinen op zaterdag 29 juli.

Wat zorgt ervoor dat een band plots kan exploderen? Van helemaal nergens naar de hoogste toppen in een, wat… een jaar. Dat was wat Bazart te beurt viel in 2016. Het verhaal stopt trouwens niet, ze walsten gewapend met zeven nominaties onlangs de MIA’s plat en zijn van plan dit jaar geenszins onder te doen voor wonderjaar 2016.

De band leek wel op triomftocht door festivalland nog voor hun debuut ‘Echo’ verscheen. Rock Werchter en Pukkelpop platspelen zonder een plaat uit te hebben, dat zie je toch zelden gebeuren. Tijden veranderen duidelijk, de ijzeren wet dat je een album moet en zal hebben om heel hoog te schieten zijn helemaal voorbij. Bazart bouwden hun live reputatie heel snel en vooral heel erg zelf.

Oorwurmen als ‘Goud’, ‘Chaos’ en ‘Nacht’ plaveiden de steile klim. Het ging van een uitverkochte show in de AB-Club, naar twee uitverkochte shows in de grote zaal van de AB. Dit voorjaar staan ze twee maal in een tot de nok gevulde Lotto Arena en dit najaar moet het gigantische Antwerpse Sportpaleis eraan geloven.

De 31ste editie van Suikerrock vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen met ook Iggy Pop, Zucchero en Soulsister. Info en tickets: www.suikerrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + elf =