ENOLA VI.BE :: The Whereabouts of J. Albert

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: The Whereabouts of J. Albert.

The Whereabouts of J. Albert (pluim voor de naam alleszins) komen dan misschien uit ons regenachtig Belgenlandje, hun muzikale boots staan stevig in het stoffige Zuiden van de Verenigde Staten geplant. De zeskoppige band rond Joeri Dobbeleir injecteert die rootsmuziek wel met een stevige portie soort donkerte dat herinneringen oproept aan 16 Horsepower. Een nummer als “Even Love Won’t Help The Haunted” bevat met zijn striemende slidegitaar dezelfde verbeten bezetenheid die de songs van Dave Eugene Edwards kenmerkt. Zonder de religieuze gekte weliswaar. Idem voor “Hangman’s Rope”, dat sinistere oorden opzoekt. Andere nummers zoals “Keep On Falling Out” benadrukken dan weer de meer op nachtelijke sfeer gerichte songwriterkant van Dobbeleir, wiens stem aangenaam aanschurkt tegen Leonard Cohen en Nick Cave. Ook “To Kick The Habit” bevat die aantrekkelijk onbehagelijke sfeer, als een film noir die zich niet afspeelt in een zwart-wit Parijs maar wel in een afgesleten zuidelijke bar. Het is in ieder geval een geluid dat wij in ons land nog niet zo vaak tegengekomen zijn. In maart brengt de band haar debuutalbum uit, en daar zijn wij in ieder geval heel benieuwd naar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + 17 =