The Guru Guru lanceert eerste single uit debuutplaat

De lijst met platen om naar uit te kijken in 2017, wordt steeds langer. Ook The Guru Guru brengt volgend jaar zijn langverwacht debuutalbum uit. Als opwarmer kan “We Had Been Drinkin’ Bad Stuff” absoluut tellen.

“Als een schaap vermomd in wolfskledij wordt de catchiness hier kundig verpakt in sonische torpedo’s vol freakende gitaren, knallende drums en licht psychotische zang”, schreven we in 2014. We zijn dus al een tijdje fan van dit hyperkinetische gezelschap uit Hasselt. In dat jaar brachten de heren ook hun eerste EP uit. Een jaar later stond The Guru Guru op Pukkelpop. Ook Sziget, Incubate, Ancienne Belgique en Rock Herk gingen al voor de bijl.

In oktober 2015 kwam de band met de 7” ‘Hole In The Ground’ op de proppen. Daarnaast lanceerden de vijf Guru’s een 10” split album met de gelijkgestemde landgenoten van BRUTUS. Op 24 maart komt dan eindelijk via Rumble Heap Records PCHEW uit. “Met Wouter Vlaeminck aan de knoppen werd de ziel van The Guru Guru ontleed in tien tracks, tien schizofrene verhalen, gaande van troebel donkergrijs naar verblindend fluo”, aldus de band in het persbericht. Het vijftal verwijst graag naar METZ, Deerhoof en The Jesus Lizard. Met andere woorden nog een band die de toekomst van de Belgische baldadige noiserock verzekert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 + 8 =