Eendracht maakt macht bij The Stone Roses

En daar is ie dan, deel 2. Goed een week nadat Radiohead na een spelletje verstoppertje op de sociale media een uitstekende nieuwe single op het net pleurde, lost nu ook The Stone Roses eindelijk een oude belofte in: met “All For One” verschijnt de eerste echt nieuwe single in meer dan twintig jaar.

Al sinds zanger Ian Brown en gitarist John Squire weer door één deur kunnen en de lang verhoopte reünie zo’n vijf jaar geleden een feit werd, hoopten de fans van de band uit Manchester op nieuw werk. Niettemin beperkten de Roses zich tijdens hun succesvolle reünietournee – die hen in 2012 onder meer naar Pukkelpop bracht – tot songs uit hun twee studioalbums. En hoewel het na die tournee weer stil werd rond de groep (en er zelfs even vragen rezen over het voortbestaan ervan), bleven de geruchten dat er werd gewerkt aan nieuw materiaal hardnekkig de ronde doen.

Begin november steeg de Roses-koorts weer. Op strategische plaatsen in Manchester doken mysterieuze affiches op met de iconische citroen die ook al figureerde op de hoes van hun debuutalbum. Niet veel later volgde het bericht dat er snel belangwekkend nieuws volgen. Was dit dan het moment waar zo lang naar werd uitgekeken? Toen duidelijk werd dat het ‘maar’ ging om de aankondiging van enkele grote concerten die deze zomer plaatsvinden, overheerste bij veel fans dan ook de ontgoocheling.

Tot Ian Brown in maart van dit jaar werd ‘betrapt’ aan de ingang van de Londense Church Studio en breed grijnzend verklapte aan een reporter van NME dat The Stone Roses inderdaad werkten aan ‘glorious new music’. Vanmorgen dan meldde het Twitter-account van de groep dat op 12 mei een eerste vrucht van hun samenwerking met producer Paul Epworth zou te horen zijn op BBC, Radio 1.

Keert de band op die nieuwe single terug naar de glorieuze sound van de debuutplaat, of borduurt hij verder op de oeverloze jams van The Second Coming? Het antwoord hoort u hieronder:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − tien =