Rewind Productions zingt het op Sziget

“Stuur eens een Belgische band naar Sziget” vroegen ze ons. Makkie, dachten wij, maar zo jurylid zijn van een wedstrijd terwijl vijf bandjes wel allemaal erg goed zijn, was nu ook niet zo simpel. Trok toch aan het laatste eind: Rewind Productions, dat deze zomer de tricolore mag verdedigen in Hongarije.

Sziget. Het Europese Burning Man, een week lang waanzin op een eiland bij Budapest, tot twee maal toe verkozen tot beste grote festival van Europa. Wie zou daar niét willen spelen? Nou, er zijn vast wel van die mensen. Mensen die niets hebben met muziek, bijvoorbeeld. Die liever pakweg Romeinse ruïnes bezoeken op Sicilië, of zonnen op een Turks strand, of hun perenbomen bijsnoeien. Maar bon, we wijken af: er zijn natuurlijk ook héél veel mensen die daar wél zouden willen spelen. En voor sommigen is dat bovendien nog eens helemaal mogelijk ook.

Neem nou Rewind Productions, dat trio Leuvense snotneuzen met microfoons dat eerder dit jaar al het zilver binnen haalde op Humo’s Rock Rally. Alsof dat nu ook al rock is, een beetje in een microfoon staan roepen. En een beetje hele goeie rijmende teksten aan elkaar praten. En daarbij geregeld elkaars zinnen afmaken. En het publiek integraal aan het dansen krijgen. En grappig zijn. En in zes talen rappen. En verdomme nog eens sympathieke peren zijn ook. Alsof dat nu ook al rock is.

Afgelopen zaterdag in Café Café in Hasselt kon het de jury van de JEKAwedstrijd SZIngET @ Sziget Festival alvast worst wezen of het rock was. Vier andere bands speelden verdienstelijk tot goed, maar Rewind Productions kwamen, zagen, en overwonnen zo hard dat wij collectief “auw” zeiden. Bij de uitreiking van de prijs riep iemand “liedje zingen”, en hop, er werd gefreestyled alsof het niks kost. “Hip hop hoera”, zouden wij zo zeggen. Old school, new school, middelbare school: als het maar bláást. Benieuwd of er ginds in Hongarije nog iemand in de headliners geïnteresseerd zal zijn.

recent

Zimmerman

17 maart 2024Rotown, Rotterdam

Zondagavond spelen Ivy Falls en Zimmerman in Rotown in...

Coeur :: SHOW

Meer pompende beats. Meer duizelingwekkend Frans. Meer pure, feestelijke...

The Smile

15 maart 2024Vorst Nationaal, Brussel

Er zit een goeroe verborgen diep in Thom Yorke....

Benni :: Make Me Blind

Vanuit het land van de eeuwige herfst bracht de...

Miek Zwamborn :: Onderling – Langs de kustlijn van Mull

Hoe maak je als auteur het landschap tot hoofdpersonage...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in