Fence laat nieuw nummer op de wereld los

Fence, een van de meest onderschatte bands van Vlaanderen, stelt de eerste single van zijn nieuwe plaat voor. The Winding, zoals het album zal heten, verschijnt op 29 april.

Het hing al een even in de lucht, maar Meindert Leenders, Lieven Verdin, Niels Hendrix, Joeri Wijnants en Micha Volders brengen dus vier jaar na het uitstekende Fence een nieuw album uit. “De plaat trekt de lijn naar de complete overgave aan de groove nog een stuk verder: minder hapklare pop en meer organisch pompende beats, heerlijk swingende baslijnen en zweverige etherische gitaarklanken, overgoten met een dikke saus op basis van synth en clavinet. Uiteraard blijven de meerstemmige zangpartijen hèt handelsmerk van Fence bij uitstek; al staat er voor het eerst ook een sfeervol instrumentaal nummer op een Fence plaat. The Winding laat ook horen dat Fence een muzikale wending heeft genomen, meer op koers richting de ultieme groove-genres soul, jazz en funk, hetgeen zich ook live zal gaan vertalen in een geweldig feest waarop zowel George Clinton als Wayne Coyne zich uitstekend zouden amuseren”, klinkt het bij de band.

Fence stelt op vrijdag 29 april de nieuwe plaat voor in de Muziekodroom in Hasselt. Op 11 april is er een try-out in Trefpunt in Gent. De band speelt ook op 11 juni in N9 in Eeklo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 5 =