Little Waves pakt uit met Villagers en William Fitzsimmons

Little Waves pakt wederom uit met een aantal straffe namen. Worden aan de affiche toegevoegd: Villagers, William Fitzsimmons en Glenn Claes.

Het festivalseizoen starten met Little Waves. Het is ondertussen een fijne traditie geworden. Voorgaande jaren zorgden onder andere Wovenhand, Milky Chance, Blaudzun en Girls in Hawaii voor een volle concertzaal.

Ook dit jaar loopt C-mine ongetwijfeld vol voor een affiche met een geweldige headliner en nationale en internationale singer-songwriters.

Dankzij hun indrukwekkende debuutalbum ‘Becoming a Jackal’ stonden Villagers in The Times in 2010 op de 6e plaats in de top 50 van Beste Ierse Bands. Op 8 januari 2016 verschijnt hun album ‘Where Have You Been All My Life ?’ (label: Domino), opgenomen in de RAK-studio’s in Londen met de hulp van Richard Woodcraft (Radiohead, The Last Shadow Puppets). Een cd waarin ze de balans opmaken van hun 6-jarig bestaan en oude songs ‘oppoetsen’.

Live zorgt Villagers steeds voor aandoenlijke en eerlijke concerten die niemand onberoerd laten. Dat zullen de Pukkelpoppers die hen aan het werk zagen in 2013 ongetwijfeld beamen. Hun hitsingle ‘Nothing Arrived’ beluister je één keer en blijft een hele dag nazinderen in je hoofd.

Mooie fluisterfolkplaten, heel eerlijk, heel persoonlijk. Zo wordt het werk van William Fitzsimmons omschreven. En dat zorgde doorheen de jaren voor een groep zéér trouwe en loyale fans. Met broze en dromerige muziek zorgt deze singer-songwriter pur sang voor kiekenvlees, zowel op plaat als live. Fans van Sufjan Stevens of Bon Iver zullen ook van William Fitzsimmons smullen.

Glenn Claes is terug. En België heeft het geweten! De zingende loodgieter uit The Voice is helemaal vergeten. Er staat nu een jongeman met een boodschap, en vooral goede songs. Zijn eerste album ‘Face in The Light’ staat in het teken van de problemen die hij had de voorbije tijd. Met zijn eerste single laat hij meteen een diepe indruk na. Dat zorgde, niet vanzelfsprekend, voor airplay op álle nationale radiozenders.

Little Waves vindt plaats op zaterdag 9 april in C-Mine Cultuurcentrum in Winterslag (Genk) en bevestigde eerder al Damien Jurado en Marble Sounds. Info en tickets: www.littlewaves.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 + een =