ENOLA VI.BE :: G A U S S

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: G A U S S.

“Atmosferisch”, dat is het toverwoord dat je op G A U S S mag kleven. Toch volgens hemzelf, maar er valt zeker heel wat voor te zeggen. De groep serveert hier ietwat wazige popsongs die door de inzet van tribale geluiden toch niet in clichés vervallen. Overal hangt de groep weerhaken aan, en samen met een bijzonder stemgeluid (half smachtend, half dreigend) zorgt dat voor een stevige eigen smoel. Tegelijk schuren Mati Le Dee en Emile Sertyn ook tegen het soort nieuwe alternatieve pop aan dat tegenwoordig opkomt. In ‘THE RIVER’ en ‘Biometrical Love’, waarin stemmen en elektronica een perfecte symbiose aangaan, staan de beats centraal en mikt de groep op een caleidoscopische dansvloer. ‘The Runner’ pakt het wat kalmer en abstracter aan, maar beklijft en intrigeert met zijn onheilspellende klanken. Kortom, dit duo staat hopelijk nog een mooie toekomst te wachten, of dat nu op de dansvloer of onder je koptelefoon is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien + veertien =