Frontman Amenra solo in AB

Concertnieuws van de dag: Amenra-frontman Colin H. Van Eeckhout komt op zondag 13 december zijn soloplaat in de AB Club voorstellen.

Iedereen kent hem als oprichter en vocalist van Amenra, en als lid van Kingdom, Sembler Deah, Harlowe en Caan, maar onder de noemer CHVE gaat hij op zoek naar de essentie van zijn eigenste ziel. Zonder de verpletterende gitaren en donderende drums die we van Amenra gewoon zijn, maar wel met een draailier, een resem loops/effecten en vooral: zijn indrukwekkende stem.

Zijn solodebuut, gevuld met meditatieve soundscapes, drones en rituele folk, werd mee geboetseerd door Dehn Sora (Treha Sektori, Sembler Deah), de mastering was in handen van Frederik Dejongh (Jerboa Mastering). Deze ongetwijfeld oprechte, breekbare en intense plaat verschijnt op 18 december via Consouling Sounds.

Intussen kan u nog altijd de door Jeroen Mylle geregisseerde video van “She Never Left” bekijken. Zo verstild heeft u Colin H. Van Eeckhout misschien nog nooit gehoord. Maar van de nieuwe CHVE mag u iets totaal anders (lees: géén singer-songwriterstuff) verwachten.

CHVE speelt ook nog op 17 oktober in CC Ter Dilft in Bornem, op 30 oktober in Cultuurcentrum Kortrijk en op 18 november in de universiteitsbibliotheek in Leuven, telkens met live-illustraties van Ephameron.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien + vijf =