Crowd Of Chairs gooit EP online

De prijs voor Djoef van de Week gaat naar Crowd Of Chairs. Such A Shame, de debuut-EP van het Gentse noise-rocktrio, is online integraal te beluisteren.

Bij Crowd Of Chairs spelen leden van het ter ziele gegane Deer en het roekeloze Youff — verwacht u dus maar aan withete gitaren, hyperkinetische drums en manisch geschreeuw. Het trio won eind september de twaalfde editie van De Beloften in Gent en mocht al aantreden op Incubate. Niet slecht voor een band die nog geen jaar bestaat en nog niet zo gek veel heeft opgetreden.

Dit balorige gezelschap heeft nu dus ook een niet onaardig, intens EP’tje uit. “Waste” jaagt u meteen de stuipen op het lijf. Daarna volgen een stevige brok verschroeiende post-punk (“The Force”) en een spastische orgie van gitaren en geschreeuw (“Face It”). Crowd Of Chairs schept ook graag verwarring (“No Hives”), of hypnotiseert (“Tripblind”). Maar decibels en gierende gitaren vormen wel altijd de rode draad. Voer voor fans van alles tussen Fugazi en METZ met andere woorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf − 4 =