ENOLA VI.BE :: Baltimore

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Baltimore.

Neen, met The Wire hebben ze weinig gemeen, maar met opwindende rockmuziek des te meer. Een tijdje terug selecteerden wij Eraserhead en ook deze maand staat alles in het teken van garagerock waar een fikse scheut hallucinogenen in geïnjecteerd is. Er moet tegenwoordig blijkbaar toch iets in het grondwater zitten dat er voor zorgt dat kwalitatieve psychedelica tegenwoordig als, euhm, paddenstoelen uit de grond schiet. Ook Baltimore heeft goed naar de Nuggetsverzamelaars, Bed Rugs en de vroege Flaming Lips geluisterd en daarbij hun popsongs rijkelijk overgoten met een dosis psychedelische ruis, wat heel aanstekelijke maar tegelijk ook tegendraadse liedjes als het beukende “Hippo Highway” oplevert. “She Believed”, gekenmerkt door een meeslepende gitaarlijn, heeft dan weer een heerlijk zweverig geluid dat het nummer enkele mijlen boven de stratosfeer brengt. “Bumblebees” op zijn beurt is zeer goed opgebouwd en combineert een stevig in zijn schoenen staande ritmesectie met een jachtige gitaarlijntje. Soms heeft een mens niet meer nodig om zijn indian summer van een soundtrack te voorzien. Check ook zeker de bandcamp van de groep, waar hun eerste EP staat te fonkelen voor een hopelijk zeer hongerig publiek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + twintig =