Een parkiet voor Piquet

De Limburgse experimentele rockers van Piquet stellen hun nieuwste single “Parkiet” met een heerlijk absurde video voor. Het nummer gaat over een parkiet die nogal familiair omspringt met een… hond.

De vierkoppige band rond de charismatische zangeres Lien Moris is op zijn minst apart te noemen. De absurde Nederlandstalige teksten worden muzikaal ondersteund door afwisselend harde en zachte stukken, een goede groove en onweerstaanbare riffs. Piquet klinkt bij momenten ingetogen, maar is ook niet vies van punk of psychedelica. Na opgemerkte passages op Theater Aan Zee, Pukkelpop en Incubate heeft de groep nu een EP klaar. Die zal op 9 oktober verschijnen via FONS Records.

Piquet stelt op 15 oktober zijn nieuwe muziek live voor in de Muziekodroom in Hasselt. Op 26 oktober komt de band naar Het Depot in Leuven, op 9 december staan ze in Nijdrop in Opwijk en een dagje later in Café Café in Hasselt.

Piquet – Parkiet video by CHPT.01 from Piquet on Vimeo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 + dertien =