Affiche Urban Hymns compleet met Intergalactic Lovers en De Staat

Op 25 en 26 september vindt in het Itterdal in Opitter (Bree) de derde editie plaats van het Urban Hymns festival. Na het succes van vorig jaar kon een nieuwe editie niet uitblijven. Voor het eerst in zijn bestaan pakt het festival uit met een échte publiekstrekker, namelijk Intergalactic Lovers.

Voor zijn derde editie trekt Urban Hymns maar liefst twee dagen uit. Op vrijdag 25 september zetten verschillende DJ’s de tent op zijn kop. Op zaterdag 26 september is het de beurt aan de bands. De organisatie hoopt dit jaar de kaap van 1000 bezoekers te halen.

Bands als Intergalactic Lovers, De Staat (NL) en Team William palmen op zaterdag 26 september het Itterdal in Bree in. “Dat we een band als Intergalactic Lovers hebben kunnen strikken is toch wel een primeur”, vertelt hoofdorganisator Pieter Vandekerkhof. “Nergens anders in Limburg kan je deze topband aan het werk zien dit jaar. Meer nog, voorlopig is hun optreden bij ons de enige indoor show die ze dit jaar nog in ons land afwerken. Na hun zeer succesvolle passages in de Ancienne Belgique eerder dit jaar zijn wij zeer verheugd om deze buitengewone band in Bree te mogen verwelkomen”, aldus nog een trotse Vandekerkhof.

Urban Hymns is pas aan zijn derde editie toe en groeit zienderogen. Op één jaar tijd is het bezoekersaantal verdrievoudigd. Vorig jaar mocht het festival een kleine 900 bezoekers verwelkomen. “Urban Hymns is een jong festival én dat maakt dit evenement net zo uniek. De gemiddelde leeftijd van de bestuursleden bedraagt slechts 21 jaar”, vertelt medeorganisator Martijn Daemen. “Met onze jonge en frisse kijk op de zaken weten we perfect wat we willen.”

Urban Hymns 2015 zal in tegenstelling tot vorig jaar geen outdoor, maar een indoor editie zijn. Deze keuze past beter in de visie die de organisatie nastreeft. “Urban Hymns draait voor ons slechts om één ding: muziek. ‘Terug naar de essentie’ is ons toepasselijke motto voor komende editie. De terugkeer naar binnen heeft ons tevens ook toegelaten om dit jaar echte kleppers naar Bree te halen”, luidt het.

Nog een nieuwigheid voor komende editie is de extra dag die de organisatie toevoegt aan het festival. Op vrijdag wordt de main stage namelijk al ingepalmd door onder meer Pat Krimson, Michael Midnight, The Whatevers en The Bobmeister. Het is nu al zeker dat de beats van deze DJ’s menig paar voeten in beweging zullen krijgen.

De formule op zaterdag blijft zo goed als ongewijzigd. Zes bands geven het beste van zichzelf waarna StuBru-presentator Sam De Bruyn het feest afsluit met een spetterende afterparty.

Alle info: http://www.urbanhymns.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 3 =