De duidelijke “njet” van Beirut

Na meer dan vier jaar geeft Beirut op 11 september weer een teken van (studio)leven. Naam van dat teken? No No No.

Nog geen dertig minuten. Zoveel tijd zal u nodig hebben om de nieuwe plaat van Beirut een kans te geven. Net als The Rip Tide, het vorige wapenfeit van Zach Condon en co (ook negen nummers – speelduur: 33 minuten), kunnen we No No No dus bezwaarlijk een langspeler noemen.

Lang of niet, er hangt een behoorlijke sluier van geheimzinnigheid over deze release. Zo werden verschillende nieuwsberichten de afgelopen dagen meteen terug offline gehaald — net als de website van de groep trouwens — en werd een (officiële) YouTube-upload van het titelnummer al snel op privé gezet.

Met dank aan de website van verdeler Rough Trade weten we wel dat No No No vorig jaar werd opgenomen tijdens de ijskoude winter in New York en dat in amper twee weken tijd. Dat alles levert volgens het persbericht “Condon’s most vibrant and spirited record to date” op. En dan worden wij nu allicht verondersteld te reageren met een “Yes Yes Yes”. Bij deze.

No No No:

  1. Gibraltar
  2. No No No
  3. At Once
  4. August Holland
  5. As Needed
  6. Perth
  7. Pacheco
  8. Fener
  9. So Allowed

UPDATE: Platenlabel 4AD heeft haar YouTube-upload van het titelnummer intussen vrijgegeven:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 + 20 =