ENOLA VI.BE :: Lara Leliane

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Lara Leliane.

Deze maand geen psychedelisch geweld of beukend electronica, wel een bescheiden fluisterende singer-songwriter die stilletjes uw aandacht opeist. En volledig terecht: de in Antwerpen geboren maar in Brussel wonende zangeres Lara Leliane steekt immers gemak met kop en schouders boven het gemiddelde songschrijverniveau uit. Haar nummers tonen een volwassen singer-songwritergeluid zoals ook op de The Reminder van Feist of de latere platen van Alela Diane te horen valt. Jazzy arrangementen kleuren songs als “Nothingness”, ook nog eens voorzien van een mooie slidegitaar, of “Little Master” zeer mooi verder in. Daar blijft het echter niet bij, en ook basklarinet en harp zijn mooi verweven in het geheel van de muziek. De subtiele percussie bevindt zich bovendien op exact de juiste plaats. Lelianes warme stem maken het geheel daarna mooi af. De zangeres is de komende weken en maanden op allerlei podia doorheen België te bewonderen, en zeer binnenkort komt ook haar debuut Free uit. Sta ons toe daarvoor even een wollig cliché boven te halen: het wordt ongetwijfeld een plaat als een zacht, warm dekentje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − 9 =