Lianne La Havas maakt bloedstollend nieuw album

Lianne La Havas komt na Is Your Love Big Enough? met een tweede album Blood. De plaat is geïnspireerd op La Havas’ familiegeschiedenis en is een combinatie shakes en shimmies met een Jamaicaanse groove.

De familiegeschiedenis van Lianne La Havas speelt zich deels in Jamaica en deels in Griekenland af. Tijdens haar vorige tournee trok La Havas samen met haar moeder naar Jamaica en wist niet wat haar overkwam. Ze stuitte op uit het oog verloren familieleden en jamde samen met dancehall/reggae producers Stephen McGregor en Paul Epworth.

Diezelfde Epworth werkte mee aan het nummer “Unstoppable”, dat begon met een instrumentale opname van The Invisible. Het is het eerste en enige nieuwe nummer dat tot nu toe werd vrijgegeven. Lianne La Havas schreef het nummer om een gebroken relatie te laten heropleven. De songs van Blood zijn allemaal geschreven met in het achterhoofd “het gevoel van wie je bent en waar je vandaan komt”, aldus La Havas.

La Havas’ debuutalbum Is Your Love Big Enough? scoorde goed en werd bekroond met een Ivor Novello Award, dé beloning voor songschrijvers en componisten. Blood wordt verwacht op 31 juli en zal digitaal, op cd en als vinyl verkrijgbaar zijn.

tracklist BLOOD

  1. Unstoppable
  2. Green & Gold
  3. What You Don’t Do
  4. Tokyo
  5. Wonderful
  6. Midnight
  7. Grow
  8. Ghost
  9. Never Get Enough
  10. Good Goodbye

Neem hier alvast een kijkje naar “Unstoppable”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 − vier =