Consouling Sounds brengt soloplaat Josh Graham uit

Groot nieuws uit het Consouling Sounds-kamp. IIVII, het soloproject van Josh Graham, zal zijn debuutplaat Colony releasen via het Gentse label.

Graham was vroeger misschien het meest bekend als ‘visueel’ director van Neurosis, maar hij is daarnaast ook multi-instrumentalist en componist. Hij startte Red Sparowes en Battle of Mice. Hij speelt vandaag nog steeds bij A Storm of Light en laat zich regelmatig opmerken bij Jarboe, Blood and Time, Tombs, Syndrome, Fallen Black Deer en Tribes of Neurot. “Met IIVII focust Graham zich op donkere en kabbelende soundscapes met een sci-fi toets. Door zijn werkwijze kon Graham zijn oeuvre uitbreiden in de elektronische regionen, waarbij hij zich concentreerde op atmosferische geluiden. Subtiel is hier – in tegenstelling tot de bombastische insteek van A Storm of Light – het sleutelwoord”, zo kondigt Consouling Sounds aan.

Het artwork stelt een verlaten kolonie in het zicht van Saturnus voor en is eveneens van de hand van Graham, die momenteel aan het werk is met Soundgarden, maar die ook met Jesu, Shrinebuilder, Sleep, Vattnet Viskar en Isis samenwerkte. De release van het debuutalbum van IIVII is gepland voor september en zal digitaal, op cd en op vinyl beschikbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − 3 =