Foxygen kondigt einde aan: gedaan met de peace and magic

Foxygen, de retro-psych-rockband rond Jonathan Rado en Sam France, houdt het voor bekeken. Er volgt nog een laatste Farewell-tour, maar dan is het definitief over en uit.

Akkoord, het is niet de eerste keer dat dat gerucht de ronde doet: sinds hun doorbraakplaat We are the 21st Century Ambassadors of Peace and Magic ging er geen week voorbij zonder verhalen over interne brandjes, op til staande splits of de een of de ander zijn lief die de boel kwam oppoken. Dat bleek uiteindelijk allemaal wel mee te vallen, want vorig jaar pakte Foxygen nog uit met de de fantastische dubbelaar … and Star Power, waarop de band het gezelschap kreeg van de fictieve punkgroep Star Power.

Ditmaal lijkt er evenwel geen ontkomen aan. Eerder deze week postte de band een promofoto voor de Star Power Farewell Tour op Twitter – en gisteren verduidelijkten Rado en France hun plannen als volgt:

Voorlopig staan er nog geen Belgische data gepland in die Farewell Tour, al lijken er wel nog wat gaatjes in de agenda te zitten om dat goed te maken – ya hear us, Pukkelpop? Waarom u een laatste concert van Foxygen niet wil missen, kan u hier nog eens lezen.

Als u het goed vindt, gaan wij nu even in een hoekje huilen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 1 =