Les Ardentes pakt uit met komst van Kendrick Lamar

Voor deze feestelijke editie wilde het team van Les Ardentes een uitzonderlijke happening voor alle festivalgangers. Met de recent aangekondigde Kendrick Lamar is het zover; een artiest op het hoogtepunt van zijn carrière. “Hij is zonder twijfel de meest belangrijke artiest die Luik ooit heeft ontvangen”, aldus de organisatie.

Kendrick Lamar maakt deel uit van de artiesten die de hedendaagse muziek werkelijk aan het veranderen zijn. Na “Good Kid, M.A.A.D. City” en een reeks anthems als “Swimming Pool (Drank)”, “Bitch Don’t Kill My Vibe”, of nog “Backseat Freestyle”, staat de rapper uit Compton met “To Pimp a Butterfly” klaar om de US Hip-Hop te revolutioneren.

De opvolger van “i” (goed voor twee Grammys) en “The Blacker The Berry”, is een scherpe kroniek over het post-Ferguson Amerika. Een sterke kandidaat voor de titel “album van het jaar”.

Kendrick Lamar speelt op 9 juli exclusief voor Benelux op Les Ardentes.

Les Ardentes vindt plaats van 9 t/m 12 juli. Eerder bevestigden o.a. Iggy Pop, Oscar & The Wolf, The Charlatans, Black Rebel Motorcycle Club, Temples, A$AP Rocky, Bonobo, Charlie Winston, The Hives, dEUS, De La Soul & Big Band, Tom McRae, La Roux en Tiny Tempah reeds hun komst. Alle info via www.lesardentes.be.

http://www.lesardentes.be

recent

Constant Permeke in tegenlicht :: Permekemuseum, Jabbeke

In 2020 sloot het Permekemuseum voor een grondige renovatie...

Zap Mama

25 april 2024De Roma, Borgerhout

Teddy Swims

25 april 2024Trix, Antwerpen

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

verwant

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

Eindejaarslijst 2022 van Jef De Ridder

Dit was voor mij geen jaar van de gitaar....

Kendrick Lamar :: Good Kid, m.A.A.d. City (2012)

Tien jaar geleden verscheen Good Kid, m.A.A.d. City, Kendrick...

Kendrick Lamar :: Mr. Morale & The Big Steppers

Op zijn vijfde kijkt Kendrick Lamar lang en diep...

Thundercat

9 april 2022De Roma, Borgerhout

In het adresboekje van wonderbassist Stephen ‘Thundercat’ Bruner kom je wel wat namen tegen. Op de eerste plaats Flying Lotus, op wiens platenlabel Braindfeeder hij al vier platen uitbracht. Vlak onder producer FlyLo: vaste kompaan Kendrick Lamar, op wiens magnum opus To Pimp A Butterfly Thundercat voor het gros van de baslijnen tekende. En verder op de lijst: muzikale vernieuwers zoals Kamasi Washington, Erykah Badu, Childish Gambino, Louis Cole, Ty Dolla $ign en Steve Lacy. Zelfs Prince was fan! Om maar te zeggen: Thundercat is waanzinnig hot. Maar Thundercat is gewoon ook waanzinnig goed bezig. Met zijn laatste album It Is What It Is uit 2020 scoorde hij onlangs een Grammy Award for Best Progressive R&B en bevestigde hij zijn transitie van topmuzikant tot superster. De inspiratie voor de opvolger van Drunk uit 2017 vond Bruner jammer genoeg in het overlijden van Mac Miller. Als een hommage aan zijn vriend en medemuzikant maakte hij een album over liefhebben en verliezen, volgens het fatalistische inzicht dat de dingen zijn wat ze zijn. Maar de vijftien vaak korte songs, samengebald tot een krachtig kunstwerk van 38 minuten lang, nodigen de luisteraar ook uit op een onweerstaanbaar muzikaal feest. Met zijn zwoele falsetstem verrijkt met effecten en zijn eigenzinnige mix van soul, funk, jazz, hiphop en elektronica creëert Bruner intimistische en tegelijk uiterst dansbare klanksculpturen. Thundercat live bezig zien is een belevenis. In 2017 stond hij met een band met even fantastische muzikanten op het podium van De Roma en maakte hij van elk nummer een waanzinnig nieuwe versie. “Thundercat trakteerde het publiek op een bijna twee uur durende beleving, die bij een loutere luisterbeurt van de platen onmogelijk verkregen zou kunnen worden”, vatte De Beren Gieren het samen. “Miraculeus hoe snel en geïnspireerd zijn vingers over de arm van zijn zessnarige basgitaar dansten”, schreef De Standaard na een eerder passage in ons land. Mis deze unieke ontmoeting met het wonder van de hedendaagse R&B niet! Bron: ©de Roma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in