ENOLA VI.BE: SeizoensKlanken

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: SeizoensKlanken.

“Smeed het ijzer wanneer het heet is”, is een spreekwoord dat we bij Enola graag ter harte nemen. Case in point: het Kempense duo SeizoensKlanken is zo kersvers dat ze nog niet eens op een podium hebben gestaan (eerste tryout 24 februari in Geel). Pianist/producer Gilles Helsen en gitarist Freek Vreys slaan de handen in elkaar voor een elektronisch project dat de oren wijd open heeft staan, en in opgenomen vorm alvast erg veelbelovend klinkt. Zelf citeren ze invloeden als Darkside en Mount Kimbie, en de eclectische live-aanpak van die beide duo’s schemert hier ook wel door, maar tegelijkertijd vallen er genoeg eigen accenten te horen. Uitschieter is hier ongetwijfeld “Modern Desire”, een compositie die vanuit traag openbloeiende sfeerwerking enkele lekker groovestukken met glitchy, ratelende beats serveert en zonder moeite negen minuten lang de aandacht weet vast te houden. “Arts/Loi” is wat gezapiger en biedt vooral opvallende soloruimte voor de muzikanten. “The Television Will Not Be Revolutionized” laat dan weer Gil Scott-Heron opdraven om wat galmende comments te geven (tegen de verwachting in niet ‘s mans legendarische tirade over de revolutie) boven een golvende track waarin synths en glitch-beats elkaar melancholisch omarmen. Kortom, kwaliteit genoeg hier om in de categorie “in het oog te houden electronicatalent” te worden opgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − zeventien =