Horror onder de kerktoren: Welp en veel meer

Welp, de debuutfilm van Jonas Govaerts, wordt links en rechts omschreven als “de eerste Vlaamse horrorfilm”, maar liefhebbers van de betere trash weten natuurlijk wel beter. Welp is wellicht de eerste goede Vlaamse horrorfilm, dat wel, maar geloof ons: in de krochten van de vaderlandse filmgeschiedenis zijn pareltjes van bijna aandoenlijke onkunde en fascinerende weirdness te vinden waar een mens niet van terugheeft.

Omdat het Halloween is, duiken ons gewaardeerde medewerkers Ewoud Ceulemans en Tobias Burms in de huisgemaakte gruwel, met – uiteraard – een bespreking van Welp, een interview met Jonas Govaerts én een weergaloos overzicht van de Vlaamse (wannabe) griezelfilms van vroeger, toen het VAF en de Tax Shelter nog niet bestonden en genrefilms nog een onbereikbare ambitie waren.

Welp: de bespreking

De eerste Vlaamse horrorregisseur: een interview met Jonas Govaerts

Halloweenspecial: gruwel van eigen bodem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zes + vijf =