An Pierlé met de hakken op het orgel

Onder de klinkende noemer “Hoge Hakken en Hip Orgel” is An Pierlé deze maand vijfmaal te bewonderen, telkens aan de voet van een ander kerkorgel. Jawel. Deze mini-tour geldt meteen ook als voorbereiding op de nieuwe plaat.

Voor Pierlé is het niet de eerste keer dat ze kiest voor de aparte omgeving van een kerk en het bijhorende orgel. Zo kon je haar in 2012 al aan het werk zien in de Gentse Sint-Jacobskerk, tijdens ‘Odegand’. Het zijn de nieuwe nummers die ze uit dit optreden distilleerde – dertien – die Pierlé ook zal brengen tijdens deze tournee in oktober.

De “Hoge Hakken en Hip Orgel”-serie wordt geen solodemonstratie, want we zullen Pierlé aan het werk zien met een vrij uitgebreide begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan de klassiek geschoolde organist, Karel De Wilde, en vaste begeleider en producer, Koen Gisen. Hij zal, samen met zangeressen Loesje Maieu (bekend van Blackie and the Oohoos en Flying Horseman) en Kaat Hellings, voor de nodige popinvloeden zorgen.

Wie een Pierlé-fan is (of een orgelfan, godbetert), haalt best zo snel mogelijk een ticketje in huis. Het eerste concert uit de reeks is namelijk al uitverkocht. Snel doorklikken op volgende links, is dus de boodschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien + twaalf =