Enola viert tweede verjaardag met concert The Animen

Om zijn tweede verjaardag te vieren, presenteert enola.be op 11 oktober een concert van het Zwitserse The Animen in de Brusselse Botanique. “Dit past in onze visie om ook verder te kijken dan de Angelsaksische dominantie van het rocklandschap”, zegt hoofdredacteur Matthieu Van Steenkiste.

Het was begin juni 2012 toen de webzines goddeau.com en digg.be, elk een respectabele tien jaar op de teller, besloten de handen in elkaar te slaan en als enola.be verder door het leven te gaan. Ruim twee jaar later blijkt de sprong in het diepe de juiste gok te zijn geweest. Met een ploeg van bijna honderd medewerkers leeft enola meer dan ooit te voren. Wekelijks worden tientallen recensies, nieuwsberichten en meer diepgravende artikels gepubliceerd over muziek, film en meer, en die worden gelezen ook: zo’n 1500 unieke bezoekers vinden dagelijks de weg naar de site voor hun portie cultuur.

Na twee jaar opbouwen mocht een feest wel eens, en dat komt er op elf oktober met een concert van The Animen in de Botanique. En de keuze voor een kleine Zwitserse groep is geen toevallige, zegt hoofdredacteur Matthieu Van Steenkiste: “Natuurlijk kunnen we op enola.be niet om de grote Amerikaanse en Britse namen heen, maar we willen ook nadrukkelijk breder dan dat gaan. Zoals we er altijd op hebben gestaan om ook aandacht te hebben voor wat er over de taalgrens gebeurt, zo willen we ook de rest van Europa niet vergeten. Want net zoals België een bloeiend rocklandschap heeft, is dat ook zo in pakweg Denemarken, Noorwegen of Frankrijk zo. En dus ook in Zwitserland.”

Dat The Animen immers een opwindende liveband is, kon Van Steenkiste zelf al vaststellen op het Eurosonic Showcasefestival in Groningen begin dit jaar. “Denk aan de energie van de vroege Beatles; een mix van oude rock-‘n-roll, Arctic Monkeys en The Libertines, voorgegaan door een zanger die gezegend is met een strot als Otis Redding. Veel opwindender wordt het dit jaar niet meer voor gitaarliefhebbers. We zijn blij dat we de groep, samen met de Botanique, een zaal die onze Europese visie deelt en altijd al een grote rol heeft gespeeld in de doorbraak van beginnende bands, naar België kunnen halen.”

Afspraak dus op elf oktober, om er samen met de medewerkers van enola een spetterend feest van te maken. Tickets zijn beschikbaar via www.botanique.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig + negentien =