Star Club West: dubbel zo veel muziek op ‘My Ill Women’

Star Club West, de Antwerpse band rond Nico Jacobs, komt in september niet met één, maar met maar liefst twee albums op de proppen. Minder electronica dat staat vast. Wat u wel kan verwachten: een combinatie van dweperige gitaarpop en noise-klanken. U hoort het op vijf september.

Met My Ill Women, het nieuwe dubbelalbum, gaan Nico Jacobs en company een andere richting uit dan we van hen gewoon zijn. Hoewel We Are Open uit 2009 en My Belgian Friends uit 2012 meer neigen richting de elektronische beats, is dat voor het nieuwe album absoluut niet het geval. My Ill Women is een mengeling tussen krautrock en wat noisy experiment. Zoals de band zelf oppert: ‘De melancholie van het repetitieve koppelt zich steeds aan het meest meezingbare moment. Het popnummer herleeft’. Lijkt u dit wat te abstract en zweverig, dan kan de bijhorende videoclip misschien wat meer duidelijkheid brengen.

Star Club West // My Ill Women // CHINESE PROMO from nico jacobs on Vimeo.

Naast bovenstaande clip, zijn er voor dertien van de eenentwintig nummers al video’s gecreëerd. Aan drie overige nummers wordt er momenteel nog noestig doorgeknutseld, maar ook deze zullen spoedig te bekijken zijn. Leuk weetje: voor enkele van de filmpjes werd er samengewerkt met de kleinzoon van Kurt Vonnegut.

De plaat zal te koop zijn vanaf vijf september. Kan u echter niet meer wachten, neem dan zeker een kijkje op
de soundcloud van de band. Hier vind je al verschillende nummers terug uit hun zesde en zevende album.

(ld)

http://www.starclubwest.be

FONS RECORDS

Pias Rough Trade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien + 2 =