Channel Zero en Diablo Blvd naar Alcatraz Metal Fest

Alcatraz Metal Festival maakt met Channel Zero en Diablo Blvd zijn enige twee Belgische acts bekend voor de editie van deze zomer.

Channel Zero zou er, in normale omstandigheden, vorig jaar reeds gespeeld hebben. Maar een onverwachte en inmiddels welbekend wending gooide pikzwart roet in het eten. Het overgebleven trio raapt de moed sneller bij elkaar dan aanvankelijk gedacht en slaat ons zelfs op dit eigenste ogenblik keihard om de oren met een ferme nieuwe plaat en bijhorende single. Channel Zero is uit op revanche, revanche op het verleden en alle ellende die er mee gepaard is gegaan. Dat het niet zo maar “één van de concerten” gaat worden, staat als een paal boven water. Wel eentje waar ze de wrange smaak van vorig jaar steevast zullen willen wegspoelen. Eerbetoon aan Phil zal er zijn. Een krop in de keel? Ook dat betwijfelen we niet. Maar dat de band onder stoom zal staan, dat weten we wel heel zeker.

Ook Diablo Blvd, de band rond Alex Agnew en co, zakt in augustus af naar Kortrijk voor Alcatraz Metal Festival en zal daar het binnenkort te verschijnen album ‘Follow the deadlights’ voorstellen. Daarop worden alle registers opengetrokken en wordt er weinig, om niet te zeggen niets, aan het toeval overgelaten.

Alcatraz Metal Festival vindt plaats op 8 en 9 augustus op de terreinen van campus VIVES in Kortrijk met o.a. Marilyn Manson, Life Of Agony, Lacuna Coil en Arch Enemy. Alle info: www.alcatraz.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − twee =