Nieuw festival La Truite Magique in Ardense festivalvallei

Wie muziekfestivals spontaan associeert met lauw bier, een massa volk en ongewilde modderbaden moet dit jaar hoognodig naar La Truite Magique: een nieuw tweedaags festival dat wil betoveren en verrassen in de sprookjesachtige festivalvallei van Tavigny bij Houffalize in de Ardennen.

Muzikaal wordt de magie verzekerd door een eclectische mix van genres – van swingende bluegrass tot intieme folk en van bezwerende psychedelica tot vrolijke garagepop. Town of Saints, Mozes and the Firstborn, Yuko, Marble Sounds en Pretty Lightning zijn de eerste acts die geboekt zijn voor dit intieme en unieke evenement. Meer namen volgen spoedig. Geen rockgeörienteerde line-up dus, maar een affiche die – geheel in lijn met de sprookjesachtige locatie van het festival – een stuk fantasierijker wil zijn. La Truite Magique vindt plaats op vrijdag 22 augustus en zaterdag 23 augustus 2014 in Tavigny bij Houffalize.

La Truite Magique is een kleinschalig one of a kind festival in een feeërieke vallei in de Ardennen, waar de kleurrijke lampenkappen die overal in de bomen hangen het hart net zo weldadig doen gloeien als de bands die er optreden. De werkelijke headliner is de adembenemend mooie vallei waarin de concerten plaatsvinden. Een verrukkelijk niemandsland tussen heuvels vol imposante bomen waar live muziek ongemeen intens klinkt. Broze songs worden er nog kwetsbaarder, uitbundige nummers nog machtiger. Reken daarbij het feit dat de vallei voor de gelegenheid feestelijk wordt uitgedost met prachtige tenten en allerlei andere vormen van visuele stemmingmakerij: La Truite Magique is een festival dat alle zintuigen tegelijkertijd aanspreekt. Zonder het woord te vragen. Behalve de reguliere shows in de hoofdtent zijn er ook intiemere pop-up-concerten op een spannende plek in de bossen rondom de vallei. En ‘s nachts, als de zangers uitgezongen en de kampvuren gedoofd zijn, kruipt de bezoeker in zijn eigen tent, op nauwelijks 100 meter van de festivalnederzetting.

La Truite Magique ziet het klein: er zijn slechts 600 tickets beschikbaar. Daarmee is het groot genoeg om de bezoeker het gevoel te geven dat hij wel degelijk op een festival is, en niet op een privéconcert. En klein genoeg om hem de kans te geven om op twee dagen tijd met alle bezoekers bevriend te geraken. Zeshonderd gelijkgezinden die op een magische locatie nieuwe muziek ontdekken en van elkaar genieten: ziedaar de essentie van La Truite Magique.

Info en tickets: www.la-truite-magique.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + zestien =