[PIAS] Nites met dEUS, Girls In Hawaii, John Grant en meer

Nadat de voorverkoop van de dance-avond op 14 maart een superstart heeft gekend (de snelste sinds het begin van de Nites!), kondigt [PIAS] Nites met trots negen nieuwe namen aan voor de rockavond op zaterdag 15 maart. Onder meer dEUS, Girls In Hawaii, Melanie De Biasio en John Grant geven present.

Het exclusieve concert van dEUS, dat zowel samenvalt met de twintigste verjaardag van de release van “Worst Case Scenario” als met de vijfde editie van de Nites, belooft nu al een hoogtepunt te worden van deze [PIAS] Nites. Een betere afsluiter had de organisatie zich niet kunnen wensen.

Na twee fantastische, in een recordtijd uitverkochte optredens in het Koninklijk Circus en de AB in november, wordt met Girls In Hawaii nog een absolute Belgische topper toegevoegd aan de affiche.

Een paar maanden geleden was ze nog een haast onbekende naam, maar ondertussen is Melanie De Biasio in beide landsdelen bedolven onder de superlatieven naar aanleiding van de release van haar album “No Deal”. Haar optreden in de AB op 22 december is al weer een hele tijd uitverkocht.

Met “Pale Green Ghosts” maakte de Amerikaanse singer-songwriter John Grant volgens platenwinkel Rough Trade hèt album van het afgelopen jaar, en wie zijn wij om dat in twijfel te trekken? Kom op 15 maart ontdekken waarom naast Rough Trade ook zowat de hele verzamelde pers zo onder de indruk was van Grant’s muzikale relaas van een foutgelopen relatie.

Nadat hij onlangs tekende bij het Parijse [PIAS] Le Label, waar hij in mei volgend jaar de langverwachte opvolger voor “Happy Soup” zal uitbrengen, komt Baxter Dury zijn nieuwe materiaal voor het eerst voorstellen op [PIAS] Nites in Brussel.

Verder werden ook de revelaties Milky Chance, Champs, East India Youth en Anderlecht (een project van Maarten Devoldere) toegevoegd aan de affiche. En [PIAS] blijft ook investeren in jong talent. The Spectors overtuigden afgelopen zomer op Dour, Boomtown en Leffingeleuren en mochten openen voor My Bloody Valentine in de AB. Bovendien wisten ze ex-Editors gitarist Chris Urbanowicz te strikken als producer van hun eerste EP die ze in Tour & Taxis komen voorstellen.

Info en tickets: www.piasnites.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 18 =