Nieuw Sun Kil Moon album “Benji” voor 2014

Wat is die Mark Kozelek toch een bezig bijtje. Dit jaar heeft hij ons al verheugd met twee uitstekende samenwerkingen, één elektronische met Jimmy LaValle van The Album Leaf ( Perils From The Sea) en de andere met de band Desertshore waar de gitaren nog eens voluit mochten op knarsen (een overbodig coveralbum en dito live-albums dekken we met de mantel der liefde toe). En nu is er dus alweer Benji, een mysterieus getitelde nieuwe Sun Kil Moon, voorzien voor 4 februari 2014, uitgebracht op Kozeleks ambachtelijke wijze, zijn eigen Caldo Verde label.

Net zoals op de vorige albums heeft Sun Kil Moon weer een heel andere line-up. Tot uw dienst deze keer zijn Will Oldham (zong ook al prachtig mee op Sun Kil Moons essentiële April uit 2008), Owen Ashworth (die u kent als voormalige frontman van Casiotone for the Painfully Alone en tegenwoordig van Advance Base), Steve Shelley, drummer van Sonic Youth, en Jen Wood die ook al met The Postal Service heeft meegezongen. Een tracklist is er nog niet.

Ondertussen zijn ook al twee nummers van het nieuwe album te horen, één met de vlotte titel “Richard Ramirez Died Today Of Natural Causes”, met Steve Shelley op de drums aan het eind, en de ander “I Can’t Live Without My Mother’s Love” met Will Oldham op de achtergrond, beide hieronder te beluisteren. Beide zetten de trend van impressionistische dagboekteksten van de vorige albums verder, het eerste is sinister en wrang, het tweede teder en melancholisch en heeft een prachtige Portugese gitaar in de outro. Wij zijn alvast uiterst benieuwd.

“The Koz” gaat ook de hort op in oktober en december maar komt niet langs onze contreien. Van zodra dat het geval is, leest u het als eerste hier.

Richard Ramirez Died Today Of Natural Causes

I Can’t Live Without My Mother’s Love

(nvdn)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 + twintig =