Oprichters Marktrock hekelen opvolgers

De vzw Marktrock, dat het Leuvense festival 24 jaar lang organiseerde, distantieert zich in een open brief aan het stadsbestuur van de huidige formule en vraagt onder andere dat de naam Marktrock niet meer gebruikt wordt.

De aanleiding van de open brief, gericht aan het college van burgemeester en schepen en de gemeenteraad, is een verklaring over de mogelijke voortzetting van de samenwerking tussen de stad Leuven en Live Entertainment, organisator sinds 2008. Volgens de initiële organisatoren is de huidige festivalformule te ver verwijderd van het originele recept om nog van Marktrock te kunnen spreken.

De vzw Marktrock, die in 1982 werd opgericht om de toeristische attractiviteit van de stad Leuven te verhogen, benadrukt dat het nooit overdracht heeft gedaan van het festival aan een nieuwe organisator. Naast een naamsverandering wordt in de brief ook gevraagd om de jaartelling sinds de laatste editie in 2006 opnieuw vanaf 1 te starten en om te stoppen met de commerciële exploitatie van Marktrock buiten Leuven. Dit jaar was er voor het eerst ook Marktrock Bilzen en het is geen geheim dat Live Entertainment de formule breder wil verspreiden.

In 2007 deelde de oorspronkelijke organisatie nog mee dat na 24 jaar het doel om Leuven op de kaart te zetten was bereikt en dat het plaats wilde maken voor een nieuw initiatief. De vzw had geen zin om met steeds grotere budget en strengere eisen te werken. Live Entertainment liet ondertussen weten dat het in 2008 de merknaam en het beeldmerk op juridisch correcte wijze heeft overgenomen. Ondanks het schrappen van de 100.000 euro subsidie van de stad Leuven wil het gewoon doorgaan met het festival.

Lees ook de bedenkingen van (mvs) bij de recenste editie van Marktrock.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 − 14 =