Tunng doet de “Turbines” draaien in juni

Turbines: zo zal de vijfde plaat van Tunng heten, en die zal er in juni zijn. “Het is ons sci-fi folk rock album”, aldus gitarist Mike Lindsay.

Waar heeft Tunng gezeten de afgelopen drie jaar? Welleuh; druk bezig geweest, aldus Lindsay in de aankondiging van Turbines: “Kinderen zijn geboren, mensen zijn verhuisd, verliefd geworden,naar een ander land getrokken, hebben hun horizon verbreed… yup, dit is misschien wel onze coming-of-ageplaat!”

Om dan toch nog eens een plaat te maken, trokken de zes leden dan maar samen naar een studio in Dorset, wat meteen voor een primeur zorgde: het was voor het eerst dat min of meer alle muzikanten van Tunng het hele opnameproces lang betrokken waren, zo leest de perstekst alweer. Zegt elektronicaman Phil Winter: “Ik dacht eigenlijk dat we terug even experimenteel zouden worden als op onze eerste plaat,maar dat is niet gebeurd. ‘t is een eerder compacte plaat geworden: het essentiële, nogal rechtuit afgeleverd.” Hoe dat komt? “Omdat er één alles overkoepelend thema is”, zegt Lindsay: “Het is een fantasie over een plek die bevolkt wordt door personages waar wij niet tussen passen, maar wiens vreemde gedrag we observeren.”

Ok dan,Mike. Nog even songtitels meegeven? Worden alvast vermeld door platenfirma Full Time Hobby: “So Far From Here”, “Embers”, “By This”, “Trip Trap”, “Heavy Rock Warning”. De plaat ligt op 17 juni in de winkel, een concert in de Botanique in Brussel is bevestigd voor 6 oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − tien =