Queens Of The Stone Age strak als een uurwerk op nieuwe single “My God Is The Sun”

2013 wordt het jaar waarop elke grote band zijn nieuw ei wil leggen. Dat wordt meer en meer duidelijk nu ook Queens Of The Stone Age zich opnieuw op het appèl meldt. Straks, terwijl het buiten Rock Werchter is, is er de nieuwe plaat …Like Clockwork, een eerste nummer daarvan werd vandaag prijsgegeven.

Er zal trouwens veel schoon volk meedoen aan die zesde plaat van Queens Of The Stone Age, de eerste in zes jaar, die frontman Joshua Homme omschrijft als “een geluidsdocumentaire van een manisch jaar”. Niet alleen oud-bassist Nick Oliveri (u weet wel: hij van de eeuwigdurende blote flieter) daagt terug op op een aantal nummers, ook Dave Grohl neemt nog eens plaats achter de vellen. En dan zijn er nog Alex Turner, Trent Reznor, Mark Lanegan, Jake Shears van Scissor Sisters, James Lavelle van U.N.K.L.E. als – say what? – Elton John die ook op één of andere manier hun steentje bijdroegen aan … Like Clockwork. Live zult u het dan weer moeten doen met de vertrouwde Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita en Michael Shuman, aangevuld met drummer Jon Theodore van The Mars Volta.

En er is dus alvast een eerste single. Nadat de groep het nummer recent al eens liet horen op Lollapalooze Brazil, is “My God Is The Sun” nu ook officieel het eerste teken van leven van … Like Clockwork. Ook een tracklisting voor de plaat die op 4 juli verschijnt is bekend.

…Like Clockwork:

  1. Keep Your Eyes Peeled
  2. I Sat By The Ocean
  3. The Vampyre of Time and Memory
  4. If I Had A Tail
  5. My God Is The Sun
  6. Kalopsia
  7. Fairweather Friends
  8. Smooth Sailing
  9. I Appear Missing
  10. …Like Clockwork

Dat “My God Is The Sun:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een + zeventien =