Dour Festival haalt uit met alles wat dansbaar is

Probeerde Dour Festival je onlangs nog over de streep te halen met een reeks stevige hip-hop namen, dan is het vandaag de beurt aan zowat alles wat elektronisch én dansbaar is in de vorm van o.a. Modeselektor, Roni Size en Carl Craig.

Het 50Weapons-label op donderdagavond heel wat artiesten uit. Van de perfecte synergie tussen hip-hop en opgefokte elektro van Modeselektor (live), over de organische en digitale klankenmix van Phon.o (live), de tijdloze techno van Shed (live) en de onclassifieerbare Otto Von Schirach (live) tot het genie van Bambounou; de 25e editie met 50Weapons-saus belooft erg bewogen te worden!

De drum’n’bass-dag in de Red Bull Elektropedia Balzaal is 100% gevuld met bevestigingen van High Contrast en zijn kompaan Dynamite, die de 150.000 paar dansbenen die op Dour aanwezig zullen zijn, onverbiddelijk zullen laten bewegen! Roni Size laat zich ook vergezellen door Dynamite, voor drum’n’bass made in England. En de nacht zet zich voort met de vernieuwende Loadstar. Deze groepen vervoegen Nu:Logic, Calyx & Teebee, Camo & Krooked, Andy C en Black Sun Empire.

Nog steeds in de Red Bull Elektropedia Balzaal, maar dan op vrijdag, wordt de techno voorzien van enkele nieuwe bevestigingen: van het icoon van de elektronische nachten Dave Clarke, over Len Faki en bijbehorende donkere trips en de halfgod van de Detroit-techno Carl Craig (dj set) tot het Luikse Compuphonic. Zij vervoegen Paul Woolford, Fritz Kalkbrenner en Nina Kraviz op dit podium.

De beloftevolle Rustie met zijn aangename muziek, Rockwell feat. MC Mantmast met hun ingenieuze producties, Surfing Leons met hun borrelende sets en Cyril Hahn vervoegen Cashmere Cat, Salva, ƱZ voor het programma van vrijdag

Zaterdag wordt gegarandeerd een dubstepdag, met een meer oldschool sound gedurende de dag en de vooravond. Hoe het Plaine de la Machine à Feu beter bedwelmen dan met één van de pioniers van het genre Loefah (voor een retrospectieve dubstep-set), Sherwood & Pinch met hun van minimal techno doordrenkte dubstep, de winnaar van Concours Circuit Electronique Bishop Dust, maar ook Kahn vervoegt Digital Mystikz (Mala + Coki) op het programma.

De nacht zal een stuk zwaarder worden met de aanwezigheid van jungle-man Downlink en de onevenaarbare SkisM. Zij versterken Culprate en Zomboy. Tot slot komen Ben UFO zijn ongeëvenaarde techniek, Huxley vernietigende beats en Dusky groovende minimal demonstereren.

NIEUW: DOUR EXPRESS VAN NEDERLAND NAAR DOUR

Dit jaar rijdt er een heuse partytrein – de DOUR EXPRESS – vanuit enkele steden in Nederland naar het Dour Festival. Voor meer informatie, klik je onderaan door naar de officiële Dour Festival website.

Dour Festival vindt plaats van 18 t/m 21 juli. Info en tickets: www.dourfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − elf =