Afro-Latino kiest voor vernieuwd festivalterrein en geeft eerste namen

Liefhebbers van zuiderse klanken kunnen van 28 t/m 30 juni terecht in Bree voor een feestelijke 15de editie van het Afro-Latino Festival. Onder meer Tego Calderon en Popcaan werden naast acht andere nieuwe namen bevestigd voor het festival.

Puerto Ricaan Tego Calderon, dé gotfather van de reggaeton, komt exclusief voor België naar Bree. Hij toert zelden door Europa, dus het wordt een uitgelezen kans om deze latinoster aan het werk te zien.

Afro-Latino kiest dit jaar voor enkele jonge reggae- en dancehallartiesten die in Jamaica al enkele jaren het mooie weer maken.  Eén ervan is Popcaan, ook wel the next big thing uit de dancehall scene genoemd. Hij scoorde al 3 jaar de ene hit na de andere in Jamaica. De USA is sinds kort ook verkocht en in Europa zit de dancehall scene naarstig naar hem uit te kijken.  Het wordt zijn allereerste concert op Belgisch bodem. Tevens staan Les Tambours Du Bronx, Otros Aires, Flavia Coelho, Ebo Taylor, Jungle By Night, Jamram, SABENA en DJ Tudo & Sua Gente de Toto Lugar mee op de affiche.

Voor deze feestelijke 15de editie ondergaat het festivalterrein van het Afro-Latino Festival een totale metamorfose. Alles, maar dan ook echt alles, is herdacht, vernieuwd en zal anders ingericht worden op en rond het festivalterrein.

Het festivalterrein verschuift volledig naar de achterzijde van ’t Sjapooke waardoor de ingang, alle podia en tenten, de eet- en drankstandjes, het kinderdorp en de wereldmarkt een andere plek zullen krijgen.  Zelfs de toegangswegen en de parking worden verplaatst. “De nieuwe opstelling zal de bezoekers nog meer tot de verbeelding doen spreken”, klinkt het bij de organisatie. Voor de vaste bezoekers van Afro-Latino zullen de veranderingen er voor zorgen dat ze een volledig nieuw festivalterrein zullen ontdekken, een complete metamorfose.

Info: www.afro-latino.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × een =